Voor jou

Wachttijd (bijgewerkt op 1 augustus): geen

Wanneer kies je voor cliëntgerichte, experiëntiële & existentiële therapie?

  • Als je het gevoel hebt dat er iets niet klopt, maar je kan je vinger er niet op leggen. Als je met een onbestemd gevoel of vage (lichamelijke) klachten blijft zitten.
  • Als je alles in je leven hebt om gelukkig te zijn en je bent het niet.
  • Als je al heel lang aan het overleven in plaats van aan het leven bent.
  • Als je niet weet welke richting je op wil in het leven en zoekende bent naar zin(geving).
  • SOS: Same old story. Als je merkt dat je steeds tegen dezelfde problemen aan blijft lopen in het leven. Je wil graag meer zicht op je patronen en een nieuwe weg inslaan.
  • Als je door een moeilijke fase in je leven heen gaat en er graag met een ‘buitenstaander’ over wil spreken.
  • Als je jezelf door omstandigheden uit het oog verloren bent en wil (her)ontdekken wie je bent. Als je meer zicht wil krijgen op jezelf en je anders wil leren verhouden tot jezelf. Als je meer verbinding wil ervaren met jezelf.
  • Als je meer emotionele stabiliteit voor jezelf wenst.
  • Als je in relatie tot andere mensen onzekerheden, onveiligheid en/of wantrouwen ervaart waardoor je je niet verbonden voelt met de ander. Of als je in contact met de ander verbinding met jezelf verliest.
  • Als je het moeilijk vind om sociale contacten aan te gaan en/of relaties te onderhouden.
  • Als je worstelt met zaken die je niet durft uit te spreken, uit angst voor afwijzing en/of veroordeling van anderen en/of van jezelf.
  • Als eerdere behandelingen niet (voldoende) en/of maar kortstondig geholpen hebben.

Aanmelding
Je meld je aan door een e-mail te sturen naar: info@nomadepsychologie.nl. Graag met vermelding van je naam, geboortedatum, telefoonnummer, adres & naam, telefoonnummer en adres van je huisarts. Daarnaast hoor ik graag via welke weg je bij mij uit bent gekomen, de reden van je aanmelding en je hulpvraag in het kort. Ik zal je vervolgens per mail uitnodigen voor het eerste gesprek.

Vervolg
Ik zie het eerste gesprek als een kennismaking met elkaar, waarbij er meestal na een vijftal gesprekken een goed beeld ontstaat langs beide kanten. De gesprekken vinden wekelijk of twee wekelijks plaats en worden vooraf aan iedere maand, voor de maand die komen gaat ingepland. Mocht je niet kunnen komen, dan hoor ik dat graag op zijn minst 24 uur van te voren. Om samen scherp te blijven vind ik het belangrijk om eens in de zoveel tijd te evalueren. We staan dan stil bij jouw proces en voortgang tot op heden als ook bij jouw beleving van in therapie te zijn en bij onze samenwerking. Ook is er de mogelijkheid om de hulpvraag bij te stellen en/of bij te sturen indien nodig of gewenst. Indien je geen gesprekken meer wenst, dan hoor ik dat graag zodat we samen stil kunnen staan bij je reden en samen kunnen kijken hoe we af gaan ronden. Naast dat een therapeutisch proces een begin, midden en eind heeft dragen we op deze manier samen zorg voor de therapeutische relatie en het wederzijdse kader van waaruit we met elkaar werken.

Vragenlijsten
Ter ondersteuning van de gesprekken maak ik graag gebruik van enkele vragenlijsten. Dit betreft een klachtenvragenlijst (OQ-45), een vragenlijst gericht op onze werkrelatie (WAV-12) en een vragenlijst die je laat terugblikken op het voorgaande gesprek (SBL+). De laatst genoemde vragenlijst is hoewel optioneel, een warme aanbeveling. Het helpt je meer uit de gesprekken te halen en is tevens mooi naslagwerk voor jezelf.

Elektronisch dossier
Het elektronisch dossier van waaruit ik werk is QIT online. Hier vind je een overzicht van alle afspraken in. Dit is ook de plek waar je de vragenlijsten invult en inzage hebt in je antwoorden. Online gesprekken vinden ook plaats via dit beveiligde platform.

Huisarts
Bij mij heb je geen verwijsbrief nodig van je huisart (dit is een vereiste voor verzekerde zorg). Wel vind ik het fijn om te weten wie je huisarts is in geval van calamiteit.

Tarief per 1 januari 2024
Een gesprek van 60 minuten bedraagt 90,- euro. Je ontvangt aan het eind van iedere maand de factuur van de voorbije maand, waarbij een betalingstermijn van 10 dagen word gehanteerd.

No show
Bij een no show ga ik in eerste instantie met je in gesprek. Mocht dit vaker dan eens voorkomen dan zal dit in rekening worden gebracht met een bedrag van 60 euro.

Locatie
Je bent welkom bij mij op de praktijk in de Ooij, De Bouwkamp 1j. De bus stopt voor de deur (buslijn 80 Millingen vanaf station Nijmegen) en er is genoeg parkeergelegenheid mocht je met de auto willen komen. Ik zit op de eerste verdieping. Als je de trap oploopt, loop je direct tegen de wachtkamer aan. De gesprekken kunnen tevens online gevoerd worden en een combinatie van beiden behoort ook tot de mogelijkheden.

Werkdagen
Je kan bij me terecht op de maandagmiddag, woensdag en vrijdagochtend.

Taal
De gesprekken kunnen we voeren in het Nederlands, Engels of Servo-Kroatisch, afhankelijk van wat jouw voorkeur heeft.

Lidmaatschappen
Ik ben lid van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) en de Vlaamse Vereniging van Cliëntgericht-Experiëntiële Psychotherapie en Counseling (VVCEPC).